Toggle

EEN ONTWERPBUREAU VOOR 3D BELEVING EN MERKONTWIKKELING

Gebiedsbeleving

Tolhuis Belevingskaart

Stadsverhalen en gebiedsbeleving van Tolhuis, een jaren 70 Bloemkoolwijk, in Dukenburg, Nijmegen. In opdracht van Architectuur Centrum Nijmegen voor de Gemeente Nijmegen. Verhalenverteller en experiencedesigner Marieke van Doorn gaat op ontdekkingsreis samen met de bewoners en duikt in in the soul of the city van Tolhuis! Meer dan 300 mensen werkten mee aan deze kaart. Samen met Yildau ter Beek.

Ravensburger Puzzle Geldersche Kastelen 2017

In opdracht van Het Geldersch Landschap bracht Doornroos de 7 Geldersche kastelen en hun verhalen in beeld. 7 verhalen, 7 hele andere sferen samengebracht in een prachtige puzzel. Fotografie Marieke van Doorn en Frank Kanters. 

The Nature Game 2016

Doornroos ontwikkelde The Nature Game, de eerste interactieve iPad game in de natuur! Met een Creatieve Innovatie subsidie van De Provincie Gelderland en co-financiering door het Minsterie van Economische Zaken. Idee, Story & Concept, Merk Productie en Artwork van Marieke van Doorn. Gamedesign en development door de makers van Lost in Time.

Spijkerkwartier Belevingskaart 2015

Zet je wijk op de kaart! Geen citybranding maar wijkbranding. 200 bewoners interviewden wij wat er zo bijzonder is aan hun wijk, en wat het Spijkerkwartier onderscheid van andere wijken. De gegevens zetten we in grafieken om de Beleving van de wijk zichtbaar te maken. Op basis daarvan baseerden we de kaart en zo ontstond De Belevingskaart Spijkerkwartier!

BuitenAttracties 2013

Hoe verleid je dagjesmensen tot natuurbezoek zonder daarbij de natuur geweld aan te doen?
Ontwerp van buitenattrakties met als basis het verhaal van de lokatie en de USP’s.
Natuureducatie & attraktie volledig geΓ―ntegreerd in het gebied.

Floriade 2012

ontwerp voor Tuinbouwpaviljoen Floriade 2012

Farm + Fun 2010

Opdrachtgever; Stichting vrienden van het platteland
Opdracht; plattelandsbeleving om meer dagjesmensen naar de Betuwe te trekken.
Resultaat; Boerderij beleving, elke boer zijn eigen verhaal & logo.
Totaalconcept door samenwerking met andere boeren.
grafisch ontwerp Bart Kaper Ontwerp

Efteling 2000-2005

In vast dienstverband; ontwerpen van attrakties, verblijfsaccomodatie, winkels, hotel, restaurants,etc. Hoofdontwerper attraktie Pandadroom, WinterEfteling, verblijfsaccomodatie Droomrijk, winkeltje De Soete inval, restaurant De Steenbok, restaurant De Likkebaerd, De Zuipschuit, Efteling Hotel badkamers, etc.

ID&T Mysteryland

Opdrachtgever; ID&T Mysteryland. Opdracht; ontwerp decors voor Mysteryland. 2008 Zeepaardjes Kroonluchtergalerij. 2009 Klingelmobielen

naar boven