The Nature Game

Imagineering voor natuur!

Enkele jaren geleden had ik een droom…..

De jeugd van vandaag die continue op de mobiel en de ipad zit de natuur in krijgen…lukt dat nog? Hoe bereik je hen nog?
 Zou het lukken hen te verleiden met hun eigen communicatiemiddelen en door in te spelen op hun belevingswereld, vol avonturen, interactiviteit en games?
 Zouden het lukken om ze op deze manier toch naar de natuur laten komen en als ze er eenmaal zijn, daar de schoonheid en rust van de natuur laten beleven?
We willen zo graag onze volgende generaties het belang van natuur laten inzien!

Beleving & interactie voor natuur…..hmmmm Hoe doe je dat dan?
  Bij de Efteling, weten ze alles van avonturen en zijn ze goed zijn in het creeeren van onvergetelijke belevingen.
Ik werkte er 5 jaar als attractie ontwerper en ontwierp daar de attractie Pandadroom voor het WNF. De attractie Pandadroom is een 1,5 uur durende avontuurlijke reis door de boodschap van het WereldNatuurFonds,…en toch zitten daar heel veel informatielagen in voor verschillende doelgroepen, op een leuke manier.
Ik zag toen dat een natuurverhaal op deze manier vertellen net een spannend jongensboek wordt. Daar verover je wel harten mee!

Vanuit de Retail leerde ik dat je met een Unique SellingPoint onderscheid kunt creeeren, zou je dat ook kunnen toepassen op het landschap?
Hoe vertel je het USP van je landschap, waarbij je een uniek verhaal vertelt dat voor elke plek anders is. Een verhaal dat niet alleen gaat over natuur, maar ook over de geschiedenis, kunst, architectuur, sagen legenden en alles wat er op die plek bijzonder is. Zodat die landschappen voor de jongeren niet op elkaar lijken, maar dat je laat zien dat elk landschap anders is. Zoiets van; verzamel ze nu allemaal!

Nu jaren later gaat de droom in vervulling! The Nature Game is open!
 1 jaar verhalen verzamelen, gebiedsanalyses maken, doelgroep analyses, de USP van het landschap, route uitstippelen, merk neerzetten, en nog veel meer.
The Nature Game; een interactief spel, dat het verhaal van de natuur vertelt, maar niet alleen van de natuur ook van de geschiedenis, kunst, cultuur, sagen, legenden, en zelfs van de mensen die er woonden. Alles komt tot leven!
Door de interactiviteit word je ondergedompeld in het verhaal, loop je ongemerkt uren door het bos, en leer je spelenderwijs.
De kinderen zullen na t spelen van dit spel nooit meer op dezelfde manier naar dit bos kijken! Hierna zien ze overal Anton en Helene achter de bomen, geheime stenen in elk dal en achter elke boom een burlend hert!
Kom! En ontdek nu Het Mysterie van Het Nooit Gebouwde Museum.
Kijk voor meer info op www.thenaturegame.nl