The New Wonderland

DoornRoos presents

een ontwerpbureau voor
3D beleving en merkontwikkeling

GAMES

Nieuws

Puur Exloo Belevingskaart

Ja hoor, hij is af; de PUUR Exloo Belevingskaart! Niks googelen, geen apps of interactie, gewoon even... lees verder

  • De Bende van Flohimont!

   Escaperoom

   15-01-2020 | door Marieke van Doorn

   De Bende van Flohimont! Afgelopen kerstvakantie heb ik een popup Escaperoom bedacht en gemaakt voor een groep kinderen in een landhuis in de Ardennen. Het verhaal gaat over een mysterie uit de omgeving, het bloemendorpje Flohimont. Je moest op geheime missie om je bij een lokale bende aan te sluiten.

   2 tot 3 dagen kostte de voorbereiding. Veel werk, maar wat ontzettend leuk! Toen de kinderen bezig waren heb ik ze bespioneerd en me natuurlijk kostelijk vermaakt! Ze zijn er ongeveer 2 uur mee bezig geweest, tot ze alle 6 de sleutels gevonden hadden en daarmee de schatkist konden unlocken. Een groot succes!

   Met mijn achtergrond van attractie-ontwerper is de stap naar Games of Escaperooms natuurlijk relatief klein. Een Escaperoom lijkt veel op een interactieve attractie. De stories zijn het leuks als ze echt gebeurd zijn en tot in de puntjes zijn uitgedacht. Daarbij ook wat leren over de omgeving is helemaal meegenomen. Met symboliek, codes, sleutels en puzzels kun je de kinderen enorm vermaken.

   Mocht jij het leuk vinden om met een heuse ex-Efteling-attractieontwerper samen te werken voor je escaperoom? Jij de techniek en ik de looks en het verhaal? Of anders? Neem dan contact op.

   perma link

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over interessante ontwikkelingen en projecten van Doornroos Imagineers

* indicates required