The New Wonderland

DoornRoos presents

een ontwerpbureau voor
3D beleving en merkontwikkeling

GAMES

Nieuws

Puur Exloo Belevingskaart

Ja hoor, hij is af; de PUUR Exloo Belevingskaart! Niks googelen, geen apps of interactie, gewoon even... lees verder

  • parken en attracties

   Escape Room

   3 dimensionale game zonder computer

   25-08-2014 | door Marieke van Doorn

   De nieuwe hype in Games-entertainment-land is de Escape Room.
   Bedacht ik heel lang geleden voor Philips een Magic Game met allemaal Escape Rooms, toen waren ze -naast super enthousiast- ook behoorlijk geschockeerd bij Philips! "Je gaat mensen toch niet opsluiten! Dat kan echt niet hoor". "Hoe moet dat dan met de veiligheid?"
   Het leek me toen al geweldig. Een soort cakewalk-attractie-game volledig opgebouwd uit opgeblazen producten van Philips. Een webcam als een spaceship, cd's als draaischijven op de vloer en flatscreens zijn trampolines. Elke puzzel die je oplost bevrijd jou uit de kamer en levert een magische kaart op.
   Nu 15 jaar later is de de early adapter er wel aan toe. De Escaperoom of Puzzelroom. Ze duiken overal op.
   Een superspannend spel waarbij je jezelf moet bevrijden uit een gesloten kamer met dubbele bodems en geheime puzzels, en dat binnen een bepaalde tijd. Een soort real life computergame dus, maar dan helemaal zonder computer. Denk je net dat alles digitaal wordt en we alleen nog maar in holodecks zullen spelen, wordt de fysieke ruimte weer een hype.
   Niet meer verdwijnen in die virtuele wereld en schijnwerkelijkheid, maar lekker ouderwets met je vrienden of familie in kamers dwalen en puzzels oplossen. 

   Echter, wanneer je even googled op Escaperoom zie je toch al snel dat het niveau van de gemiddelde Escaperoom ongeveer neerkomt op 'het nieuwe lasergamen' of 'paintballen'.
   Dat is nou weer jammer. Daar gaat mijn fantasie. Mogelijkheden te over volgens mij om een geweldig spannend Escaperoom verhaal te maken met de hoogwaardige kwaliteit van een interactieve wandeling door een oud kasteel of spannend oud laboratorium.
   U weet me te vinden, he?

   perma link

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over interessante ontwikkelingen en projecten van Doornroos Imagineers

* indicates required